Mitt Drammen – innsamling til utstilling og arkiv
Vestfoldarkivet har sammen med Drammen byarkiv etablert et prosjekt for å samle inn bilder og fortellinger fra folk i Drammen og omegn. Resultatet vil vises i en utstilling sommeren 2025 og det vil gi et viktig bidrag til arkivene og til kunnskap om byens historie. I denne forbindelse ønsker vi bred kontakt med folk i byen, gjerne med personer innenforarbeid, foreninger og kulturliv. I løpet av våren gjør vi avtaler om intervju med enkeltpersoner og grupper. Fra 2026 utvides i nnsamlingen mot hele Buskerud fylke.
BLI MED DU OGSÅ
-
BLI MED DU OGSÅ -
Hvorfor bli med?
Bidra til fellesskapets arkiv. En arkivinstitusjon samler inn og bevarer arkiver for all ettertid.
I arkivene ligger kilder til kunnskap om det som har skjedd. Arkiver er dokumentasjon av ulikt slag. Det kan være dokumenter på papir, e-post, foto, film eller lydopptak. Informasjonen som ligger i arkivene kan fortelle oss noe om personer, foreninger, bedrifter, samfunn og kultur. Arkivene er unike kilder til vår historie og er vår felles hukommelse. I Drammen er det mange grupper og miljøer som ikke er dokumentert i arkivene. Det betyr at mangfoldet av byens stemmer ikke blir bevart og at historien blir fattigere. Vi trenger derfor ditt bidrag til fellesskapets arkiv og Drammens historie!
BRUKSANVISNING - KATEGORIENE
Folk i Drammen blir bedt om å svare på fire spørsmål ved å ta bilder med mobilkameraet sitt. Når mange gjennomfører denne bildeaktiviteten vil det skape en stor, mangfoldig fortelling om byen Drammen og om vår tid.
De fire temaene: Meg, Min mat, Hverdagen min og Mitt Drammen.
Last ned bildeleverings APP her
NB: Bare registrerte deltagere kan logg inn.
Appen er gratis
Utstillingen «Mitt Drammen»
i Sjøboden ved elva nær Gulskogen gård (Nedre Eikervei 64), åpner til Kulturytring i juni 2025 og markerer starten på innsamlingsprosjektet.
Sjøbodens to rom viser utstillingens to deler. Bilder av folk i Drammen og Vestfoldarkivet forklarer bakgrunnen for det å samle inn nye stemmer til et stort felles arkiv, og hvordan dette styrker demokratiet.
Arbeidsgruppen
-
Ann Tove Manshaus
Prosjektleder
Vestfoldarkivet
-
Mette Elisabeth Indrehus
Produsent
DKS Buskerud
-
Nina Bratland
Tekstforfatter/ fotokonsulent
Teknisk museum
-
Eivind Lentz
Metode/applikasjonsutvikler
Billedkunstner